Duivendrecht, 8 december 2009

Wijkvervuiling

"We moeten minder energie gebruiken en minder afval produceren om het milieu te ontlasten. We willen daar best moeite voor doen, maar het zou fijn zijn als we zouden kunnen zien wat voor resultaat dat oplevert. Inwoners van Amsterdam kunnen daarvoor terecht op de site ams.urbanecomap.org. Daar wordt per stadsdeel aangegeven hoeveel energie er wordt verbruikt en hoeveel afval er wordt geproduceerd. Zo zien we dat Westerpark de minste uitstoot van schadelijke stoffen kent. Terwijl Oost-Watergraafsmeer het meest vervuilend is. Amsterdam werkt voor de site samen met onder meer Seoel en San Francisco." (Bron: Thomas van der Kolk in de Volkskrant van dinsdag 8 december 2009)

Jammer dat van/over Duivendrecht, directe buur van Oost-Watergraafsmeer en door Amsterdam bijna ingemetseld, over deze kwesties niets in beeld te brengen is terwijl inwoners in toenemende aantallen hun best doen het milieu te ontlasten.

Van de D66-wethouder in Ouder-Amstel die verantwoordelijk is voor energie, milieu en gezondheid hoeven inwoners Duivendrecht in elk geval niets te verwachten. Laat staan dat ze ervoor pleit serieus in overweging te nemen de dorpskern in Amsterdam en/of Diemen te laten opnemen.

Bij voornoemde zeer belangrijke kwesties is vanuit Ouder-Amstel te vaak sprake van afgeven op of steun zoeken bij Amsterdam met als gevolg inwoners Duivendrecht in totale verwarring achterlatend.

Chris van der Linden
Inwoner van een flat in de wijk ZonnehofDuivendrecht