Analyse van het Vaatstra dossier

De rechter heeft geoordeeld dat citeren uit het dagboek niet mag dus heb ik de passages over dag 1 en dag 2 aangepast en op eigen wijze verwoord.


Hans Mauritz komt eind juni 2015 met deel II van het verboden dagboek van Maaike Vaatstra.

Ik wil los van alle bestaande theorieën teruggaan naar het begin, naar 30 april en 1 mei 1999. We weten dat Marianne op 30 april 1999 nog leefde en dat zij in de ochtend van 1 mei 1999 levenloos is aangetroffen in een weiland aan de Keningswei vlak bij het fietstunneltje.

Alle benaderingen wil ik loslaten en eigenlijk het gewone politiewerk proberen over te doen, het verzamelen van gegevens in de hoop dat de gegevens voor zich zelf gaan spreken. Zelfs het feit dat er iemand veroordeeld is als de dader moeten we loslaten.

A= woonplaats Marianne: Zwaagwesteinde
Verder belangrijke plaatsen: Kollum, Buitenpost, Keningswei, P=AZC De Poelpleats en caravan van Wolfgang Hebben, Trekweg, py= Shoarmatent de Pyramide, T=fietstunneltje,
v= vindplaats Marianne, Pa= discotheek Paradiso, Pi=Pipo-wagen van Ludger Dill,
R= Ringobar, J= woonplaats Jasper S., B= vindplaats bebloede trainingsjack

Het verboden dagboek
Merkwaardig bericht via de KvK
Er staat "ambtshalve doorgehaald"
Vraag die dit oproept: wie heeft opdracht gegeven geen info meer over de Poelpleats in Kollum op te nemen? Heel erg vreemd en wie kan dat verantwoorden? De nieuwe eigenaar was notabene Ludger Dill.
Wat is er met de Poelpleats gebeurd  is er een nieuwe eigenaar? Heeft Dill de camping verkocht of is hij nog steeds de eigenaar?
Kan de minister enig licht op deze zaak laten schijnen?