Toen Duitsland de tweede wereldoorlog eigenlijk al verloren werd het volk de volgende vraag voorgelegd: Wollt ihr den totalen Krieg?

Zo ook met het onderwijs in Nederland.

Geen school kan garanderen dat mijn kind niet neergestoken wordt of erger
Geen school kan de luchtkwaliteit garanderen
Geen school kan zelfs de kwaliteit van het onderwijs garanderen
Geen school kan garanderen dat mijn kind door de school te volgen uitzicht heeft op een baan of een vervolgopleiding

En dan hebben we een wet die zegt uw kind moet naar school!

Een lachertje dus.

Onze kinderen worden gecriminaliseerd door Den Haag de tweede kamer incluis met de ogen dicht wordt een repressief systeem nog repressiever gemaakt.

We hebben pas een dik rapport over het onderwijs gehad is de politiek dat al vergeten?

De overheid moet zich niet van bovenaf inhoudelijk met het onderwijs bemoeien. De overheid moet wel voorwaarden scheppen.

Een repressief systeem dat onze kinderen criminaliseert, zonder zich af te vragen waar het spijbelen vandaan komt, is wel handig want het levert weer veel baantjes op.

Onderwijs kan alleen gedijen als we onze kinderen een eigen verantwoordelijkheid geven, niet door iets af te dwingen, kinderen zijn vrije mensen met een vrije wil. Maar kan je van een ambtelijke leraar verwachten dat hij de kinderen op hun verantwoordelijkheid aanspreekt als hij of zij zelf nergens verantwoordelijkheid voor neemt?

Het is beschamend te zien dat Nederland afglijdt naar een regentenstructuur. Onbekwame mensen die op plekken zitten waar ze niet thuishoren. Ze zitten er omdat ze het vriendje zijn van. En deze mensen gaan ons voorschrijven wat we wel en niet moeten doen.

Gelukkig heten de rechters die deze "jonge criminelen" moeten aanpakken "spijbelrechters", een hoopvol begrip.

Jan van Zuchtelen


De benadering van het onderwijs is zo wie zo een crime.
Alsof het zou verbeteren als we de salarissen van de leerkrachten omhoog zouden doen?
Er verandert niets als leerkrachten hun eigen verantwoordelijkheid als mens niet op zich nemen en vrij in het veld gaan staan.

Wat hebben deze leerkrachten sinds de tweede wereld oorlog nu bijgedragen?
Ze zijn braaf net als boeren dat doen met alle zinnige en onzinnige veranderingen die de overheid heeft doorgevoerd meegegaan.
Ze hebben toch alles geaccepteerd?

Ze zijn ook afhankelijk van diezelfde overheid, want ze zijn ambtenaren.
Het onderwijs is absoluut niet meegeroeid met de maatschappelijke veranderingen. Tegenwoordig wordt er heel iets anders gevraagd dan kennis.
Was kennis vroeger een must nu is het bijzaak geworden.
De scholen echter stellen de kennis nog steeds centraal en gaan iedere leerling individueel op die kennis toetsen... onnozel zou je zo zeggen
Maar toch blijven we in deze gang van zaken investeren alsof ons leven ervan afhangt.
Zelfs de wet wordt zodanig veranderd dat de kinderen tot hun 18de naar school moeten... moeten
en wat is hun perspectief?
Nada
Geen enkele garantie geeft een school af, geen enkele....
De school is een repressie instrument geworden om de kinderen van de straat te houden....
Wij willen geen grotere maatschappelijke onrust dus opsluiten die hap een soort veredelde gevangenissen en dat alles onder het mom van: onderwijs vergroot je kansen.....
Als je van school komt kun je dan je belastingpapieren invullen? Kun je je huis opschilderen kun je goed eten koken, kun je omgaan met geld, kun je goed samenwerken?
Alles niet dus, terwijl je dat wel hard nodig hebt in je normale leven.
Een jointje roken ja dat wel....
Het onderwijs ligt in puin
Het is beter de salarissen te verlagen dan komt er innerlijk meer ruimte voor eigen initiatief.
Het is ook beter de ouders meer invloed te geven op de betaling van de leerkracht dat levert meer betrokkenheid, nu dumpen we onze kinderen op school zoek het maar uit....
Zie ook Onderwijs
en artikel van Hans Wansink over de leraar als semiprofessional
en de ontwikkelingen in Rotterdam
Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft de Tweede Kamer toegezegd haast te maken met 'spijbelrechters'. De Tweede Kamer wil dat voor 1 mei overal in het land 'spijbelrechters' actief zijn om notoire spijbelaars aan te pakken.

Hirsch Ballin verklaarde dinsdagavond tegenover het NOS-Journaal er alles aan te doen. "We zijn hard op weg in het hoogst mogelijk tempo." De bewindsman benadrukte het belang van het vroeg signaleren van schooluitval, zodat tijdig gereageerd kan worden. Het is de bedoeling dat spijbelaars binnen een maand voor de rechter komen.
Ze gaan de hardnekkige spijbelaars hard aanpakken!