Raad wil tijdelijke vergoeding nieuwe medicijnen
Uitgegeven:        27 januari 2009 17:28
Laatst gewijzigd:        27 januari 2009 17:28
DEN HAAG - De overheid moet nieuwe geneesmiddelen tijdelijk vergoeden. Dat stelt de Raad voor de Volksgezondheid in een dinsdag verschenen advies.


De Raad vindt dat er met vergoeding van medicijnen moet worden geëxperimenteerd. Daarbij dient de overheid te kijken naar effectiviteit: heeft het middel geen effect, dan ook geen vergoeding.
Momenteel worden nieuwe geneesmiddelen vaak pas na een lange procedure vergoed.

Onafhankelijke studies
Verder meent de raad dat er meer onafhankelijke studies moeten worden uitgevoerd naar de effecten van geneesmiddelen die al op de markt zijn.
© ANPGezondheid


Home
Hoe komt het toch dat de ziektekosten steeds hoger worden?

Inhoeverre wordt dit advies ingegeven door economische motieven?

Is dit advies zorgvuldig te noemen dwz zijn de mensen er echt mee geholpen? Of schaadt het hun gezondheid nog meer door onvoorziene bijwerkingen?

We zouden graag een onderbouwing van dit advies willen lezen.

Uit het bericht lezen we, dat patienten als goedkope proefkonijnen gebruikt kunnen worden. Als deze medicijnen nu gratis verstrekt worden tijdens de proefperiode dan zou dat iets zijn in economische zin echter wel een zeer onethisch iets.

De patient wordt tot proefkonijn gebombardeerd en moet er ook nog eens zelf voor betalen en alle risico's op zich nemen.  Ook al zal de raad zeggen dat de medicijnen vergoed worden door de verzekeraars indirect betalen we er toch voor omdat jaarlijks de ziektekostenpremies stijgen en fors ook.

Maw een totaal onverantwoord advies van de Raad.

Door te verwijzen naar onafhankelijke studies mbt de effecten van bestaande medicijnen wekt de Raad de schijn van zorgvuldigheid.

Een Wolf in schaapskleren.

Vraag is wat deze Wolf onder Volks-gezondheid verstaat?

In sprookjes komen we de WOLF veelvuldig tegen en dan gedraagt deze wolf zich uitterst correct hij probeert zelfs zijn wat rauwe stem wat te verbeteren, zijn poot maakt hij zelfs wit en in Roodkapje doet hij uitermate vriendelijk tegen Roodkapje..... maw een niet te vertrouwen persoon.
Wat is de opzet van deze Wolf? De wolf probeert anderen totaal in zijn macht te krijgen, daarom worden de slachtoffers niet verscheurd maar in 1 hap opgegeten dwz ze blijven heel maar eenmaal in de buik van de wolf zijn ze aan zijn wil ondergeschikt... gelukkig is er dan de jager of een wijze moeder die de slachtoffers bevrijdt en meestal valt de wolf dan zelf in een zeer diepe put en verdrinkt.
Ditzelfde beeld treffen we aan als het Joodse volk Egypte en de farao vaarwel zegt. Jarenlang hebben ze als slaven onder de farao gewerkt en hem veel aanzien verschaft maar betalen ho maar, dan komt Mozes en leidt het volk uit Egypte naar het beloofde land. Tot op het laatste moment en zelfs met opoffering van zijn eerst geboren zoon probeert de Farao het volk onder zich te houden maar de doortocht door de rode zee of Schelfzee zorgt voor de definitieve scheiding .....

We moeten als mens anders leren waarnemen. De dingen en situaties leren doorzien (dia-gnose) en daar helpt ons het oerbeeld bij.

In de sprookjes en de mythologieën en in de verhalen van bijvoorbeeld de bijbel wordt steeds verwezen naar het oerbeeld dat de mens in zich meedraagt. Het oerbeeld is ook de enige referentie tot herkenning en wezenlijke waardebepaling. Iedere wetenschap heeft ook als impliciet doel dit oerbeeld te ontdekken en in te zetten tbv mens en menszijn.
Ieder mens kan aan de nadere bepaling en uitwerking van dit oerbeeld mee werken het is bijvoorbeeld geen exclusief terrein van wetenschappers. Ieder mens is een wetenschapper. Ieder mens kan dingen ontdekken en vastleggen en proberen door te geven.
Wolf