Update
20 augustus 2012
LINKS
Frans Coppelmans    Site over Wiskunde en Psychologie. Frans Coppelmans is een beeldend kunstenaar in Eindhoven geboren en door zijn werk staat hij aan de wieg van nieuwe inzichten ten behoeve van de mens. Net zoals Harry Mulish in zijn boek de compositie van de wereld komt tot een beperkt aantal basis-structuren komt Frans Coppelmans ook tot een beperkt aantal grond of basis structuren die het oer-patroon vormen voor de mens. Het gegeven is zodanig beschreven dat er ook een proces, een ontwikkelingsgang duidelijk wordt. Velen hebben geprobeerd dit oerfenomeen te beschrijven maar ik denk dat Frans Coppelmans erin geslaagd is het geheel wiskundig en logisch te funderen, zodat ieder mens in staat gesteld wordt het geheel ook zelf te onderzoeken en op zijn deugdelijkheid te testen.
Pjotter  Site over Incestverwerking. Hoe verwerkt een jongen ervaringen uit zijn jeugd? Op deze site probeert de kunstenaar Pjotter middels zijn schilderwerk de ervaringen uit zijn jeugd vorm te geven en middels dit vormgeven ook enigzins te verwerken. Want in hoeverre kan een mens traumatische ervaringen echt helemaal verwerken? En hoeveel mensen lopen niet bewust en vooral onbewust met traumatische ervaringen rond? Door de site hoopt de kunstenaar dat mensen bepaalde problematieken kunnen herkennen en bewust worden. Vervolgens kan men hulp zoeken om aan het gegeven te werken.
Site over klein seminarie Ravensbos door Peter van Velzen  Ook voor buitenstaanders is deze site informatief want wat dreef jonge mensen ertoe om priester te worden missionaris te worden op jonge leeftijd van huis weg te trekken? Hier leest U een aantal verhalen welliswaar een beperkt aantal verhalen maar toch. Zelf kreeg ik sinds ik in Brabant woon de onthutsende gedachte dat de Brabanders door velen zonen en dochters naar de missie te sturen als het ware hun eigen geweten hebben weggestuurd met alle gevolgen vandien.
Nog een site over Ravensbos door Willem Reijnders Op deze site staan vele foto's, de klassenlijsten vanwaaruit men de opgang en neergang kan zien van iets dat lang ons maatschappelijk leven beheerst heeft.
Home