De burgemeester van Ouder - Amstel

Op de bijna raadsvergadering van donderdag 12 juni stapte de burgemeester op mij af. Ze  deelde mee dat ze het volstrekt niet eens was met mijn betoog over gemeentelijk financieel geklungel inzake de uitbreiding van het gemeentehuis, op komst zijnde dramatische projecten in en nabij de dorpskern Duivendrecht en de sterk in twijfel getrokken bestuurskracht van Ouder - Amstel.  Uitgesproken draaide ze zich om en nam weer plaats binnen de kring van bestuurders. Vóór mij haar rug.

De vergadering sleept zich voort.

Op een bepaald moment kreeg de burgemeester het woord. Enthousiast vertelde ze dat na onderzoek van beste gemeenten in Nederland door het weekblad Elsevier Ouder - Amstel de zesde plaats innam.
Dit resultaat deed iedereen deugd maar slaat de burgemeester en de bestuurders van Ouder - Amstel ook met blindheid. Want bedoelen de onderzoekers die met deze uitslag naar buiten zijn getreden niet een zesde plaats voor Ouderkerk aan de Amstel en Waver ? En bevestigt dit resultaat niet dat Duivendrecht een stadsdeel van Amsterdam is zoals Watergraafsmeer en binnenkort Overamstel ?

Burgemeester,
Ik gun u uw werkplezier en motivatie maar u en de veertien (waar blijft de vijftiende toch?) andere bestuurders van Ouder - Amstel hebben Duivendrecht al lang verkwanzeld. Dit is geen droom maar realiteit waar nu maar eens een openbaar debat over moet plaatsvinden. De alsmaar groeiende berg rapporten, evaluaties (o.a. over hoe goed het huidige college halverwege de bestuursrit haar werk gedaan heeft) en praatsessies in eigen kringetjes leiden voor Duivendrecht nergens toe.
Luister naar inwoners van de flats in het park Zonnehof, Waddenland, Begoniastraat en op andere locaties. Houd u niet Oostindisch doof. 

Chris van der Linden,
Duivendrecht, 17 juni 2008
DuivendrechtHome
 
/* */