Boerka (ook wel burka, burkha, burqa of burqua)

De Partij Voor de Vrijheid wil het dragen van de Boerka verbieden.
Je vraagt je af wat deze partij onder Vrijheid verstaat?
Deze Partij ziet als ideaal de invulling van dit begrip als de eigen invulling; een opgelegde Vrijheid dus. Net zoals Amerika vindt dat je democratie moet opleggen omdat dat het beste is dat er is.
Onnozel zou je zo zeggen.
Als we goed naar ons leven kijken dan zijn we voor het grootste deel ervan onvrij. We moeten eten, we moeten ademen, we moeten belasting betalen, we moeten rechts rijden, we moeten, we moeten, we moeten, we moeten.
Nu willen de Amerikanen ons doen geloven, dat er niets zo mooi is als vrijheid. Wat te denken van als je verliefd wordt op iemand dan ga je toch ook niet zeggen tegen die persoon hou er mee op want je bent niet vrij meer.....
Dan de volgende situatie je krijgt van iemand 100 euro daar kun je allerhande goede dingen mee doen maar je kunt er ook allerhande slechte dingen mee doen. Oei, oei, was ik er maar vrij van.... ik gooi die 100 euro weg, dan ben ik er vrij van en kan er niets mis gaan...
Onnozel, onnozel, maar je zou ze de kost moeten geven.
Nu het betreffende kledingstuk... nog niet zolang geleden liepen in Nederland honderden, zelfs duizenden nonnen met een vissenkom op hun hoofd, niemand die er aanstoot aan nam dat was heel gewoon. En wat te denken van klederdrachten? Later is dat vanzelf uit het straatbeeld verdwenen. Daar is geen wetgeving aan te pas gekomen, geen dwangmaatregelen niets, alleen het eigen verloop van de dingen. Als mensen innerlijk veranderen dan veranderen ze uiterlijk ook.
Nu wil deze Vrijheidspartij de natuurlijke zaken omdraaien en uiterlijk dingen veranderen, bijvoorbeeld het dragen van de Boerka, om zo een innerlijke verandering af te dwingen.
Zo wil deze partij ook mensen uit andere landen die om wat voor reden dan ook naar Nederland komen verbieden naar Nederland te komen... Ook weer tegen een natuurlijke beweging in. Op het moment dat onze grenzen dichtgetimmerd waren meldt het plan-bureau dat de Nederlandse bevolking krimpt.... In plaats dat wij blij zijn met een natuurlijke aanwas, spijkeren wij de grenzen dicht.
Ga zo door!Het leuke van een dergelijke overweging is dat het aanzet tot een andere overweging... als we de verschillende kledingstukken op een rij zetten dan zien we mi toch een soort ontwikkeling van Boerka tot uniformen tot klederdracht tot mode en dan zien we een ontwikkeling van vormloos en identiteitsloos naar steeds meer gevormd en de identiteit en persoonlijkheid vormgevend het zijn twee extremen:
Boerka
Ingewikkelde baby
Dood lijk ingewikkeld in doeken
Leger voor God
Leger voor land
Heilsoldaten
Klederdracht
mode
t1                                                            t2                                                                         t3
Zo zien we van links naar rechts een ontwikkeling van ongevormd tot gevormd en van weinig identiteit naar uniformiteit naar veel identiteit.Home
Sinds November 2008 steunen de Pvda en het CDA dit verbod. De intolerantie neemt steeds meer toe in Nederland.