Kaiser Natron een huismiddel bij uitstek. NaHCo3

Bindt en neutraliseert alle zuren en verandert ze in neutrale zouten en koolzuur en is bovendien mild alkalisch(basisch).
Hard kalkhoudend water wordt door Kaiser Natron zachter, omdat haar carbonaat-ionen  voor een deel met de harde Calcium-ionen verbindingen aangaan, die dan uitvallen en zich af zetten.
In heet water verliest de Natron haar koolzuur en verandert zich in het sterkere alkalische Natriumkarbonaat. Bij het koken onder toevoeging van Kaiser Natron worden daardoor de harde vezels, de uit cellulose bestaande plantendelen opengebroken en sneller zacht bijvoorbeeld bij peulvruchten  en koolsoorten.


Sterke zuren zijn gevaarlijk maar sterke basen nog meer ze beschadigen nl het weefsel. Het spreekt vanzelf dat het bij Kaiser Natron om een voor de mens ongevaarlijke stof gaat.

Kaiser Natron is een zuiver dubbelkoolzuurhoudend Natron. Ander namen zijn: Natriumwaterstofcarbonaat, natriumbicarbonaat, Natrium bicarbonium, Voedingsnatron. De chemische formule is NaHCo3

Kaiser Natron is dus iets heel anders dan Soda(Na2CO3)  dat niet drinkbaar en natronloog(NaOH)  een zeer gevaarlijk bijtende stof. Soms wordt in de naamgeving Natron verwezen naar Natrium maar dit heeft met Kaiser Natron niets te doen. Blijf aldus waakzaam.

Home

Voor 20 zakjes à 50 gram heb ik 18,70 betaald inclusief verzend kosten uit Duitsland. Bestellen bij
info at hygi.de
Een komplete doos bevat 25 zakjes.
Op de bodem van de asbak wat Kaiser Natron strooien. Ook toepasbaar bij draaiasbakken

De onaangename en zure lucht verdwijnt door te spoelen met een oplossing met Kaiser Natron. 2 a 3 theelepeltjes in het hete spoelwater

Een vol bad met door Kaiser Natron onthard water verfrist. 2 zakjes van 50 gram op een vol bad

Natron wordt in Amerika en Engeland gebruikt in plaats van bakpoeder bijvoorbeeld bij muffins. 5 gram op 500 gram meel en dan kort voor het bakken 6 eetlepels azijn toevoegen

De groene kleur bij kolen en spinazie blijven bewaard. Bij het koken 1 theelepel Kaiser Natron toevoegen

Groene bonen blijven ook na het dampen groen als in het zoute water een mespunt Kaiser Natron toegevoegd wordt

Suiker citroensap of een beetje azijn dan een halve theelepel Kaiser Natron en je hebt bubbeltjes, koolzuur dus

Wat Kaiser Natron poeder met de vingers of een watje onder de oksel aanbrengen. Volkomen ongevaarlijk en doeltreffend.

Een snufje Kaiser Natron verlicht het eiwit kloppen en maakt het eiwit luchtig

Vis en uien-reuk verdwijnen snel van het bestek en de handen als men in het afwaswater wat Kaiser Natron toevoegd, zeker bij houten planken en houten lepels

Als U geen zeep kunt verdragen dan wat Kaiser Natron oplossen in water en daarmee wassen lauwwarm water gebruiken. Niet afspoelen maar gewoon drogen dan wordt de huid heerlijk zacht

Schoteltje met Kaiser Natron in de ijskast zetten en regelmatig de ijskast schoonmaken, wie doet dat nog tegenwoordig? Ik bedoel regelmatig

Een papje van Kaiser Natron maken en op de beet aanbrengen. Pijn en zwelling verdwijnen rap.

Gezet met door Kaiser Natron onthard water smaakt….

Bij koorts zijn voetenbaden zeer heilzaam zeker met Kaiser Natron. Vooral de koorts niet bestrijden! Wel het ziekteproces ondersteunen. Koorst is een unieke mogelijkheid om zaken anders te ordenen en er dus als mens beter uit te komen, te genezen. Het bestrijden van de koorts levert geen genezing, alleen het verdwijnen van de koorts.

Na zware maaltijden of teveel stress een glas water met 1 theelepel Kaiser Natron en nadenken over hoe de stress te verminderen en zeker minder copieus eten!

Kaiser Natron op mierenweggetjes strooien en bij de miereningangen. Kaiser Natron doodt de mieren niet maar verhindert wel het terugvinden van de paden die door geuren gemarkeerd zijn..

Voor het slapengaan een voetenbad met Kaiser Natron en nadenken om de stress te beteugelen bijvoorbeeld je ziek melden of ontslag nemen. Scheiden wil ook wel eens helpen.

Kaiser Natron neutraliseert zure voedingsresten tussen de tanden, en zo kan er geen karies meer ontstaan. Het verdrijft mondreuk en tandprothesen verliezen hun onaangename smaak en reuk. 1 theelepel op een glas water en krachtig daarmee spoelen en gorgelen. Tandprothesen een nacht in het glas met Kaiser Natron laten staan. Gewoon tandenpoetsen met de oplossing levert zeer goede resultaten ook wat betreft tandsteenvorming.

Zie Koffie dwz onthardt het water met Kaiser Natron en de smaak is veel beter

Na een fikse wandeling doet een voetbad met Kaiser Natron wonderen. 3 theelepeltjes op 10 liter warm water

Als je hard water hebt (veel kalk) dan wat Kaiser Natron bij de was en je hebt een uitstekende milieuvriendelijke wasverzachter.

Een stukje aluminium folie in een plastic bakje met water leggen. Dan een lepel Kaiser Natron en keukenzout in het water oplossen. Het zilver op de aluminium folie leggen en dat wordt dan zeer snel blank. Dan met een doekje nawrijven. Niet geschikt voor zilveren voorwerpen met aangebracht zwart of andere toevoegingen.

s Ochtends wat Kaiser Natron in de schoenen strooien. Bij het uittrekken van de schoenen de Kaiser Natron verwijderen door kloppen. Voor het slapengaan een voetenbad met Kaiser Natron.
Asbakken ontgeuren

Babyflessen reinigen

Bad-toevoeging

Bak-soda


Blancheren van groene bladgroente

Bonen, groene

Bubbeltjes water

Deodorant

Eiwit

Geurtjes


Gezicht wassen


IJskast ontgeuren

Insektenbeten

Koffie

KoortsMaagzuur


Mieren verjagen


Stress


TandverzorgingThee

Voeten, brandende

Wasverzachter

Zilver poetsenZweetvoeten
Kaiser Natron ABC